GMG versmarkt heeft ervoor gekozen om hun oude kassa achter te laten en te kiezen voor een nieuwe performante schaalbare LS Retail kassa. De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid maakte dat de overstap voor de medewerkers zeer vlot verlopen is. Datamigratie en rapportage was voor de open en toegankelijke LS Retail kassa geen enkel probleem. Zo werden de oude klantenkaartpunten van de klanten vlot overgezet naar het nieuwe systeem. En de overzichtelijke rapportjes gaven de boekhouding en de verantwoordelijke een goed beeld over de cijfers.

De nieuwe snelle kassa is een verademing voor medewerkers, boekhouding, verantwoordelijke, en niet te vergeten, voor de klant.

CHALLENGE

GMG versmarkt is mee met zijn tijd. Ze hebben dan ook de investering gedaan voor een CI-10 Cash Recycling systeem aan te schaffen. Een koppeling met het kassasysteem is een noodzaak om efficiënter te kunnen werken. Aangezien LS Retail een open systeem is, was dit geen enkel probleem. Een koppeling kon dan ook snel opgezet worden.

SOLUTION

Een kassasysteem lijkt vrij simpel: items invoeren en afrekenen. Gelukkig kan LS Retail veel meer aan dan dit.

  • De klantenkaart implementatie is een grote sterkte van het systeem. Zo ziet de kassier wie er aan de kassa staat, en kan een gepersonaliseerd gesprek het verschil maken. Ook de korting die hiermee gepaard gaat kan een klant net dat kleine extraatje geven zodat hij volgende keer terugkeert.
  • De weegschalen die bij GMG versmarkt staan printen tickets van de producten die de klant heeft ontvangen. Deze kunnen ook gescand worden aan de kassa zodat de kassier de prijzen niet manueel moet ingeven.
  • Via gepersonaliseerde rapportage kunnen de boekhouding en verantwoordelijke een goed beeld krijgen van de situatie.
  • De datamigratie zorgde ervoor dat er geen kritieke data verloren ging uit het vorige systeem.
  • De kassa is gekoppeld met een bancontact terminal en CI-10 Cash Recycling systeem waardoor men niet meer handmatig het bedrag moet ingeven op de betaalmethoden.

TECHNOLOGIE

  • C#
  • LS Retail
  • Microsoft Dynamics NAV