Flexibiliteit is de essentie van Levenstond Seafood die ze doortrekken tot in het kleinste detail in hun productieproces. De verschillende verkooporders komen in het ERP systeem doormiddel van EDI en dienen zo snel mogelijk geproduceerd te worden. De aansturing naar de productie, vanuit het ERP systeem, laat toe om alle informatie door te sturen. Informatie zoals vervaldatums, consumentenprijzen, barcodes en zal het etiket worden doorgestuurd naar de BIZERBA industriële weegtoestellen en de individuele gewichten worden ontvangen met onze HORAK oplossing.

Het automatiseren van de productielijnen was een prioriteit van Levenstond Seafood. De toegevoegde waarde van dit soort implementatie is tweeledig: enerzijds wordt de sturing rechtstreeks vanuit Microsoft Dynamics NAV verzorgd en anderzijds wordt de terugkoppeling van de weging rechtstreeks in Microsoft Dynamics NAV weggeschreven en gekoppeld aan het productieorder.

CHALLENGE

De instellingen in Microsoft Dynamics NAV simpel en gebruiksvriendelijk weergeven zodat deze door productiemanager snel en flexibel aangepast kunnen worden. De instellingen dienen vervolgens door onze communicatiebus en protocol naar de machine gestuurd worden.

SOLUTION

Het gehele proces, beschrijft de initiële aansturing vanuit Microsoft Dynamics NAV tot en met de terugkoppeling door Bizerba. Het begint bij het opstarten van een productie order. Deze opdracht zal aan de hand van de instellingen in Microsoft Dynamics NAV automatisch, het Bizerba weegtoestel opstarten en je artikel vanuit Microsoft Dynamics NAV doorsturen.

  • Het is mogelijk om aparte instellingen te hebben per artikel, hetgeen mogelijk maakt verschillende artikels flexibel in te stellen en ze tegemoet te komen aan de verschillende specifieke eisen.
  • Indien er meerdere Bizerba weegtoestellen (GLMI) aanwezig zijn laat de software toe om verschillende artikels (standaard) te laten opstarten op verschillende vooraf gedefinieerde GLMI’s.
  • Elke weging die er gebeurd kan onderworpen worden aan gewichtsklassen. Zo is het mogelijk om een boven- en ondergewicht in te stellen per artikel.
  • De gewichtsoptie is eveneens instelbaar op basis van een specifiek artikel. Mogelijkheden in deze zij onder meer gewogen gewicht, vaste prijs, vast gewicht en een vaste waarde.
  • Het tarragewicht is vrij te bepalen. Op deze manier, kan er per artikel een vast tarragewicht doorgegeven worden, hetgeen Bizerba toelaat de nodige berekeningen te doen.
  • Ook kan aangegeven worden welke drukker (in casu, boven- en/of onderdrukker) Bizerba dient aan te sturen bij het drukken van een etiket. Deze setup biedt als mogeliheid om de snelheid van de banden te stellen, net zoals de hoogte van de drukker ten opzichte van de band.
  • Terwijl de layout van het etiket apart dient te worden opgemaakt in Bizerba Label Designer, kan deze wel al onderaan gekoppeld worden, afhankelijk van het artikel in kwestie.

Eens deze setup afgerond is, kunnen we via ons productieorder opstarten.

TECHNOLOGIE

  • C#
  • Microsoft Dynamics NAV